Пълен шок! Вижте цените на коли на старо

Минават дори апартаментите

Пълен шок! Вижте цените на коли на старо | StandartNews.com

Колите на старо биха по цени тристайните панелки в София сред автокъщите в страната. Най-скъпите возила втора ръка в момента се продават в София и Дупница, а най-евтините са във Видин и Пловдив, пише "Телеграф".

Тенденция е да се търсят много немски автомобили, които в повечето автокъщи са изчерпани. Най-голям избор традиционно има в столицата.

Сред топпредложенията е луксозна черна спортна кола за 345 999 лв., произведена през януари 2010 г. с бензинов двигател на 59 000 километра. Возилото е с автоматична скоростна кутия. Има различни екстри като GPS система за проследяване, автоматичен контрол на стабилността, антиблокираща система, парктроник, система за защита от пробуксуване, както и за подпомагане на спирането.

Червен автомобил от същата емблематична спортна марка на 11 години може да се купи за 150 000 евро, като пробегът е 39 900 км. Повечето тузарски возила са в автокъщи в София.

"Вярно е, че за същите пари човек може да си купи тристаен апартамент в някой от кварталите на София, но за всичко си има пазар“, коментираха от автокъща в столицата. Луксозните коли могат да се вземат и на лизинг, като лихвата е от 5%, а одобрението става до 2 часа.

В различни градове в страната автокъщите следят цените на конкурентите и няма голяма разлика в офертите им. Стойността зависи от състоянието на колата, от годината на производство, екстрите, километрите, изтъкнаха от автокъща. Все пак една и съща марка кола, произведена в една и съща година, може да се намери с около 1000 до 2000 лв. разлика в различните градове.

Масово в момента на старо се предлагат градски джипове от популярна японска марка, като най-високи са цените им в София и Дупница. Според търговци от автокъщите сега започва най-активният сезон за продажба на автомобили.

Сносни са цените в Пловдив, където за 7000-8000 лв. може да се намери возило на 10-ина години в добро състояние, без забележки от автомонтьори и без нужда от допълнителен ремонт.

Около 50 000 лв. трябва да приготвите, ако искате да си купите хибрид на старо, сочи справка сред автокъщите в страната. Сред топофертите е градски джип за 45 900 лв. от автокъща във Враца. Возилото е произведено през 2020 г. и е на 61 111 км. Хибридът е с батерия с мощност 48v.

Сред най-новите предложения е и лек автомобил хибрид от 2011 г., който може да се купи от Бургас. Цената е 20 000 лв., на 250 000 км, в идеално състояние и с всесезонни гуми. За 16 000 лв. има и хибрид от 2011 г. в Ловеч, който е на 222 000 км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай