Борисов успя, спря пакета "Мобилност"

Протестът на превозвачите в Страсбург остава

Борисов успя, спря пакета "Мобилност" | StandartNews.com

Усилията на премиера Бойко Борисов да защити интереса на българските превозвачи дадоха резултат. Спорният пакет "Мобилност 1" няма да се гласува днес. Вчера Борисов писа на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия, както и на лидерите на партии от ЕНП от тези държави, с молба да подкрепят усилията на българските евродепутати за удължаване на срока за дебати и изработване на едни по-балансирани и справедливи мерки по пакета "Мобилност".

Днес няма да има гласуване по пакет „Мобилност” в Европейския парламент. Това съобщи пред bTV Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.„Тази нощ г-н Курумбашев ни предаде, че председателят на ЕП Антонио Таяни е извадил пакета от гласуване в залата и го е върнал в транспортната комисия. Новината се потвърди и от нашите полски и румънски колеги тази сутрин”, допълни той.

"Въпреки добрата новина ние заминаваме за Страсбург и протест ще има, заявиха на летище София превозвачите.

Превозвачите ще се съберат в 12 часа българско време - около половин час след началото на дебатите. Към тях ще се присъединят и българските евродепутати. Законодателството беше допуснато до пленарна зала в понеделник с едва два гласа мнозинство и в отсъствието на трима наши евродепутати. Превозвачите, както и българските представители в Европейския парламент смятат, че част от промените в пакета целят ликвидиране на транспортния бизнес не само в България, но и в други държави  от Източна Европа.  Затова към протеста на българите ще се присъединят и техни колеги от различни страни като Румъния, Полша, Литва, Словения. „С протеста си се надяваме да повлияем за разумното вземане на решение по текстовете по пакета“, каза Ангел Траков от Сдружението на международните превозвачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай