Отмениха поръчката за Северната тангента

Отмениха поръчката за Северната тангента | StandartNews.com

София. Комисията за защита на конкуренцията отмени решението на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров за избор на строител на Северната скоростна тангента на София. Жалбата беше внесена от Консорциум "ХПВС- ССТ".

Анализът на КЗК показва, че класираният на първо място участник Съвместно предприятие "Салини-Импреджило" не е представил доказателства, че предложените от него експерти за позиции "Ръководител на обекта", "Заместник ръководител на обекта" и "Координатор по безопасност и здраве" отговарят на минималните изисквания на възложителя. Това е нарушение на Закона за обществените поръчки и офертата е следвало да бъде отстранена от участие в процедурата, тъй като комисията вече е изискала допълнително документи за предложените експерти.

Така възможността за допълване на документите е използвана и изчерпана, посочват от КЗК. КЗК връща процедурата за ново разглеждане на документите от офертите на участниците, представени в плик номер 1 - "Документи за подбор". Проектът беше сочен като една от възможностите за по-бързо усвояване на парите по ОП "Регионално развитие". Участниците в търга предложиха оферти за строителство на стойност между 150 и 230 млн. лв. Пътят е част от проекта за връзка между София и Калотина. Той трябва да свърже магистралата "Калотина-София" със софийския околовръстен път, като трябва да е пригоден за скорост от 120 км/ч. Отсечката е дълга 16,5 км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай