Отмениха поръчката за одитор на "Земеделие"

Отмениха поръчката за одитор на "Земеделие" | StandartNews.com

София. Третата обществена поръчка за избор на сертифициращ орган на фонд "Земеделие" беше отменена от Комисията за защита на конкуренцията. Решението е във връзка с постъпила жалба от "Захаринова и партньори" и "Делойт България".

В декларациите за липса на конфликт на интереси не са изчерпани всички възможности за наличието на такъв конфликт, смятат антимонополистите. Провалът на поредната поръчка за избор на одитор във фонда поставя под въпрос 1,6 млрд. лв., платени за декар ниви и проекти по Програмата за развитие на селските райони. Те са разплатени от държавния бюджет, но не са потвърдени от сертифициращ орган, затова може да не ни бъдат възстановени от Брюксел.

Оттук нататък ще се възползваме от всички законови възможности, за да се осъществи бърз избор на сертифициращ орган, каза земеделският министър Васил Грудев, като подчерта, че отменената поръчка е пусната на 11 юни. Еврокомисията отложи крайния срок за сертифициране на средствата до края на януари 2015 г., припомни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай