Откриват 1085 работни места за IT специалисти

Откриват 1085 работни места за IT специалисти | StandartNews.com

1085 нови работни места за висококвалифицирани IT специалисти ще открие "Булпрос Консултинг" с разширяване на дейността си. Общата стойност на планираната инвестиция е 3,054 млн. лв. Министърът на икономиката Божидар Лукарски вчера връчи сертификат за инвестиция клас "А" на компанията.

"Стимулирането на високотехнологичните сектори е приоритет в работата ни, а амбициозните проекти на редица инвеститори са знак, че усилията ни имат принос към изграждането на добра среда за тяхното развитие", каза министърът. "Предимствата за инвестиции в България се оценяват както от международни, така и от български компании", допълни той.

"Булпрос Консултинг" заема 12-а позиция в ранкинга на "Делойт" за 50-те най-бързо растящи компании в Централна Европа за 2015 г. "Избрахме България, защото тук има достатъчно подготвени кадри и добра икономическа среда за развитие на този бизнес", каза Йордан Гинев, управляващ съдружник на "Булпрос Консултинг". Предвижда се компанията да разшири дейността си в две основни насоки - разработване на софтуер и проектиране и разработване на потребителски мрежи и системи, както и кол-центрове.

За първите шест месеца на 2016 г. сертифицираните проекти са на стойност 108 млн. лв. Очаква се проектите да разкрият над 2000 работни места, което е със 700 повече от предвидените с проектите, сертифицирани през цялата 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай