Оправдаха Чорни по делото "Безек"

Оправдаха Чорни по делото "Безек" | StandartNews.com

Справедливостта възтържествува, каза бившият собственик на Левски

Окръжният съд в Тел Авив напълно оправда днес бизнесмените Михаил Чорни и Гад Зееви по делото за Израелския монополен телекомуникационен оператор "Безек". Нито един от двамата не е извършил никакво престъпение, всички сделки между тях са напълно законни, постановиха магистратите.

През 2001 г. в Израел започна проверка срещу Михаил Чорни, че се е опитал тайно да приватизира около 20% от акциите на "Безек". Разследването твърдеше, че за тази цел Чорни е използвал друг израелски бизнесмен – Гад Зееви. През 2004 г. срещу двамата бе повдигнато обвинение. Според него Чорни и Зееви купили заедно акциите от "Безек" и планирали да придобият контролния пакет от компанията.

През цялото време Чорни и неговите адвокати твърдяха, че Чорни само е предоставил заем на Зееви за придобиването на 20% от акциите на Безек. Заемът е следвало да бъде върнат в срок от пет години. Договорът между Чорни е Зееви предвиждал опция за Чорни да придобие част от акциите на Зееви от Безек, но само след получаване от Чорни на всички необходими разрешения от Израелското правителство.

„Радвам се, че справедливостта възтържествува, в което бях убеден от самото начало. Благодаря на семейството и адвокатите ми, че през цялото време ме подкрепяха", коментира Михаил Чорни. Той е руски бизнесмен от еврейски произход. Бивш собственик на М-тел, в. "Стандарт" и ПФК "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай