Офисни проекти привличат инвеститорите в Пловдив

Офисни проекти привличат инвеститорите в Пловдив | StandartNews.com

В последните години инвестиционният интерес към имотния пазар се съживява, стана ясно на годишната конференция "Шумът на парите". По време на събитието бяха представени примери за успешни инвестиции в България, като беше акцентирано върху превръщането на Пловдив в предпочитана инвестиционна дестинация през последните 10 години. В момента в града се наблюдава засилен интерес към индустриалните площи и към наемането на висококачествени офис площи от страна на аутсорсинг и IT компаниите.

"Два са основните фактора, които правят града атрактивен. Първо е локацията, а на второ място е квалифицираната работна ръка, която може да бъде намерена в Пловдив", коментира Константин Бояджиев, директор Бизнес развитие в "Галакси Инвестмънт Груп". Според него основната стратегия на компанията за намиране на инвеститори е да предлага продукта, който те желаят. Към момента в Пловдив липсва предлагане на достатъчно офисни сгради, които да задоволяват изискванията за широкоформатни офисни пространства с отлична климатизация, приятна околна среда, техническа и инфраструктурна обезпеченост. Инвестиционната компания успява да отговори на тези изисквания и това прави проектите й все по-желани от клиентите. Голямо значение за техния избор имат и архитектурните и технически решения, гарантиращи ефективна дългосрочна експлоатация и конкурентни наемни нива.

"Галакси Инвестмънт Груп" фокусира усилията си и върху предлагането на индустриални зони и проекти. Наличната добра инфраструктура и сътрудничеството с общинските администрации са ключови за подпомагане на индустриалния бизнес в региона на Пловдив, каза Константин Бояджиев. Като пример за съдействие от местната власт той даде необходимостта от допълнително развитие на летището в Пловдив и по-специално на карго терминала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай