Одрин ликува! Ключово решение на Ердоган

Българите също са много доволни

Одрин ликува! Ключово решение на Ердоган | StandartNews.com

Търговците в Одрин ликуват след новината, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган разреши на българските граждани да влизат в Турция само с лични карти. Градът, любима дестинация на българите за пазар, бе залят от туристи, пише агенция IHA, цитирана от "24Родопи".

Турските медии публикуват репортажи от пазарите в Одрин, като посочват, че "още щом чули Ердогановия добър хабер, българите тръгнали с автобуси и лични автомобили към Капъкуле".

През последните седмици одринските търговци отчитаха слаби обороти, защото заради гастарбайтерските опашки на границата, българите не идваха на пазар, отбелязват агенциите. Вчера отново търговците се усмихнали, защото се усещало българското присъствие и харчене на пари.

"Доволни сме от решението. По-лесно ще пътуваме", твърди пред репортерите Севги Рашонова.

"Въпреки делничния ден, усеща се активност. Българите се връщат при нас. Решението за пътуване само с лични карти е от полза за всички", казва търговецът Метин Доган.

В същото време обаче Одрин е сред градовете в Турция с най-голямо увеличение в разпространението на Covid-19 през последните седмици. Поради тази причина граничещият с България и Гърция град е включен в червената зона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай