Обсъждат концесията на летище Горна Оряховица

Обсъждат концесията на летище Горна Оряховица | StandartNews.com

Велико Търново. Областният управител инж. Георги Рачев и Генералния консул на Руската федерация в Русе Владимир Климанов, обсъдиха състоянието на летището в Горна Оряховица в старата столица. Една от темите, по които са разговаряли, е била свързана с усилията, които се полагат за неговото отдаване на концесия.

На срещата са присъствали и заместниците на областният управител Стефан Стефанов и Андрей Илиев. Инж. Рачев представи и работата на Областна администрация и структурата на новосъздадения Обществен съвет. Обсъдена беше и наскоро проведената среща между Комисиите по безопасност на движението в област Велико Търново и област Русе за справяне с проблемните участъци на пътя от крайдунавския град до старата столица.

По време на срещата беше поставен въпросът за евентуално побратимяване на област Велико Търново със сходна по културно-историческо наследство област в Русия. Владимир Климанов прояви интерес и към старинните сгради във Велико Търново, които са паметници на културата. Инж. Рачев сподели, че между България и Русия има много общи неща, които стъпват на здрава основа, съобщиха от областната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай