Министърът на туризма обяви помощта за засегнатите от наводненията

Не може да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия

Министърът на туризма обяви помощта за засегнатите от наводненията | StandartNews.com

Имаме готовност да помогнем на засегнатите от наводненията райони, като за целта са предвидени 30 млн. лв. от Фонда за бедствия и аварии, съобщи пред Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

Не може да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който спешно трябва да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред как да направим превенция, посочи тя.

„Имахме планове за удължаване на сезона по южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да рекламираме”, каза още ресорният министър.

По думите й е изключително важно след наводненията по Черноморието да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото „без инфраструктура, няма туризъм”, посочи Динкова.

Тя коментира и заетостта по време на летния сезон у нас. „Имаме 10% повече хотелски настанявания спрямо същия период миналата година. Това е едно добро развитие”, посочи Динкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай