ОББ пусна първата у нас онлайн платформа за търговско финансиране

Иновативната интернет базирана платформа ОББ Портал „Търговско финансиране“ дава възможност за онлайн издаване на банкови гаранции, акредитиви и инкаса на бизнес клиентите на банката

ОББ пусна първата у нас онлайн платформа за търговско финансиране | StandartNews.com

Иновативната интернет базирана платформа ОББ Портал „Търговско финансиране“ дава възможност за онлайн издаване на банкови гаранции, акредитиви и инкаса на бизнес клиентите на банката

В динамичното настояще на непрекъснато растяща нужда и търсене на дигитални решения Обединена българска банка създаде за своите бизнес клиенти иновативна интернет базирана платформа ОББ Портал „Търговско финансиране“. Чрез нея, изцяло онлайн, клиентите на банката от бизнес сегментите могат да подават нареждания за акредитиви, банкови гаранции, инкаса и други инструкции във връзка с документарни операции, подписани с Квалифициран електронен подпис (КЕП).

ОББ първа на българския банков пазар предлага подобно решение на корпоративните си клиенти, за да се оптимизират процесите на Търговско финансиране, познати като времеемки и свързани с физически обмен на документи. ОББ Портал „Търговско финансиране“ е съвместима с eIDAS платформа, чийто интуитивен дизайн улеснява бързото попълване и изпращане на нареждания, молби и други документи за банкови гаранции, акредитиви, документарни инкаса. Клиентите на ОББ могат да качват съпътстващите трансакциите документи (копия на договори, проформа фактури, съгласувани текстове на банкови гаранции и акредитиви) или да използват портала като комуникационен канал с отговорните експерти по Търговско финансиране на банката.

Достъп до портала имат всички бизнес клиенти на ОББ, които използват електронно банкиране. За да бъде гарантирана сигурността на клиентите, разработените електронни нареждания са в пълно съответствие с актуалните правила на Международната търговска палата Париж и международните SWIFT стандарти. ОББ Портал „Търговско финансиране“ е напълно защитен чрез системите за сигурност на ОББ и постъпващата информация се пази строго поверително, съгласно законовите изисквания.

ОББ Портал „Търговско финансиране“ е част от цялостната концепция за дигитални решения за бизнеса, разработени от ОББ. От края на месец октомври банката въведе и процес за дигитално подписване с КЕП на документи, свързани с кредити на бизнес клиенти от МСП и Корпоративен сегмент. Процесът позволява напълно дистанционен обмен както на едностранно подписани от бизнес клиентите документи (искания, декларации и др.), така и двустранно подписани документи с банката (договори, анекси, допълнителни споразумения).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай