ОББ и СУ дадоха старт на „КВС България – ESG Академия“

Най-голямата банково-застрахователна група в България - КВС Груп и най-голямото висше училище в страната - СУ „Св. Климент Охридски“ подписаха договор за сътрудничество

ОББ и СУ дадоха старт на „КВС България – ESG Академия“ | StandartNews.com
  • ОББ и Софийски университет подписаха договор за партньорство и дадоха старт на „КВС България – ESG Академия“

Най-голямата банково-застрахователна група в България - КВС Груп и най-голямото висше училище в страната - СУ „Св. Климент Охридски“ подписаха договор за сътрудничество и поставиха началото на „КВС България – ESG Академия“.Академията ще обучава ново поколение специалисти, който са готови да генерират възвращаемост, създавайки стойност за всички заинтересовани страни – служители, клиенти, доставчици и обществото като цяло.

Ректорът на Софийски университет проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Стопански факултет доц. д-р Атанас Георгиев и Теодор Маринов, изпълнителен директор „Легаси и дъщерни дружества“ в ОББ подписаха споразумението и поставиха началото на „КВС България – ESG Академия“, чието първо издание ще се проведе в първите месеци на 2021 г.

„Свидетели сме на процеси, в които все повече компании преразглеждат подходите си и се насочват към екологично, социално и корпоративно управление (ESG), а устойчивото и отговорно инвестиране (SRI) е крайъгълният камък в стратегиите им.“, заяви проф. дфн Анастас Герджиков.

 „Наша основна цел е да изграждаме мостове към клиентите си и да информираме обществеността по темите за устойчивостта. Уверен съм, че това партньорство ще се развива и обогатява.“, заяви Теодор Маринов, изпълнителен директор „Легаси и дъщерни дружества“ в ОББ.

„Възможността експерти на банката да помагат с реални казуси и менторство за практическата подготовка на студентите е наистина важна за всички обучаващи се.“, допълва деканът на Стопански факултет в СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев.

В „КВС България – ESG Академия“ ще се изучават пет основни модула: ESG управление и отчетност; Екологичен стълб на устойчивост; Социален стълб на устойчивост; Устойчиви финанси и Адаптация и устойчивост към климата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай