Петък,

Новина за веригите. Маркират по специален начин най-ниските цени

От: стандарт -
5239
Новина за веригите. Маркират по специален начин най-ниските цени
A
A
A

След като държавната платформа за сравнение на цените на основни продукти заработи, от следващата седмица там ще се публикува и информация за най-ниските цени на поне 5 от търговските вериги. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев по bTV.

 Сайтът е foodprice.bg и в Google също вече се индексира.

Постарахме се той да е лесно достъпен - за потребителите, за медиите и за всички, които искат да намерят адекватна, нормална и гарантирана като произход информация от правителството, добави министърът.

Той добави, че Наредбата за централния регистър към Българката агенция за безопасност за храните вече е на обществено обсъждане и така ще има цялостната информация по цялата верига на доставки. Целта е да и самите институции да могат проверяват не само качеството на храната, но и ценообразуването", допълни той..

Цените, които към момента се виждат на сайта, са средните цени, които се измерват. Голяма част от хранителните вериги казаха, че ще участват в тази инициатива – ще предоставят най-ниските цени на даден продукт.

Този продукт ще е маркиран по определен начин.

Веригите са задължени да имат наличности на този продукт за цялата седмица, за да не се заблуждават потребителите.

Ако не са сигурни в този продукт, по добре е да не го слагат в системата. Там ще са цените без промоции“, уточни министър Гечев.

Според него вече има както успокояване на цените, така и добри промоции.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com