Нови правила в маркетинга: Марката е N1

Социологът Живко Георгиев бе сред лекторите на първия маркетингов форум на списание "Мениджър"

Нови правила в маркетинга: Марката е N1 | StandartNews.com

Няколко нови правила влязоха в маркетинга след появата на новите технологии. Това посочи Радослав Бимбалов, собственик на рекламна агенция, по време на първия маркетингов форум на списание "Мениджър". Според него принципът от миналото

"Ако хвърлиш към една стена тор, все нещо ще залепне за нея", вече не работи. Първото от новите правила е да имаш идея. Второто - да надвиеш бюджета. Третото гласи: "Иди по-близо", тоест брандовете трябва да отидат по-близо до потребителите, обясни Бимбалов. Четвъртото правило - "остави да си играят", предполага участие на потребителите. А петото и най-важно е "намери нови приятели", което цели привличане на нови потребители.

Маркетинговите специалисти се обединиха около тезата, че вече трябва да се предлага съдържание, което не се усеща като реклама, защото хората избягват рекламите. Според социолога Живко Георгиев вече живеем в икономиката на знака, в която от ключово знчение е марката. Акцентът се пренася от производство на стоки и услуги към това на марки. По думите му на 10% от най-богатите домакинства у нас се пада 38% от потреблението, което показва, че активните актьори на пазара са богати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай