Сряда,

Нов скандал в "Булгаргаз". Какво оставили старите шефове

От: Редактор -
3868
Нов скандал в "Булгаргаз". Какво оставили старите шефове
A
A
A

Отстраненото ръководство на "Булгагаз" не само възпрепятства и саботира нормалната приемственост с новия състав на Съвета на директорите, но и е положило усилия да бъде заличен архива на Съвета на директорите, който съдържа информация за взетите решения от бившето ръководство за периода от2015 г. до деня на неговото освобождаване. Това съобщават пресллужбата на енергийното дружество. 

Вече освободеният Съвет на директорите на „Булгаргаз“ е прекратил трудовите правоотношения на директора на Дирекция „Правна“, директора на Дирекция „Търговия с природен газ“, директора на Дирекция „Финанси“ и други служители, съобщава Монитор.

Обезщетението на тримата директори е в размер на 6 заплати, а за останалите двама служители (включително шофьора на изпълнителния директор) е от 5 заплати.

Според новото ръководство тези действия могат да бъдат определени като недопустими, уронващи престижа и поставящи в риск оперативната дейност на дружеството.

Изненада за новия Съвет на директорите на „Булгаргаз“ ЕАД е било финансовото състояние на дружеството, тъй като от изявленията на Николай Павлов са останали с впечатление, че благодарение на бившето ръководство, „Булгаргаз“ ЕАД е в отлично финансово състояние, без проблеми на газовия пазар и отношенията си с доставчици и клиенти.

Оказва се, че в момента в Булгаргаз ЕАД има само 640 000 лева и са усвоени 51.730 млн. лв. овърдрафти от различни банки.

Вземанията на „Булгаргаз“ от „Топлофикация София“ ЕАД към 07.02.2022 г. са в размер на 167 млн. лева, а от ТЕЦ „Варна“ АД са около 35.5 млн. лева. Очевидно „Булгаргаз“ е бил с влошен паричен поток още от месец октомври 2021 г., тъй като в края на 2021 г. са направени две цесии с Български енергиен холдинг“ ЕАД на вземания от „Топлофикация София“ ЕАД в размер на 206 млн. лв. и въпреки това дружеството приключва 2021 г. с наличност по банкови сметки от само 2 млн. лева.

Очаквайте подробности!


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички