Нестле обяви амбициозни планове за България

До края на 2020 г. Нестле България планира да инвестира най-малко 17 млн. лв. у нас

Нестле обяви амбициозни планове за България | StandartNews.com

До края на 2020 г. Нестле България планира да инвестира 17 млн. лв. за повишаване на производителността и разработването на нови продукти и 1,4 млн. лв. за осигуряване на максимална сигурност и безопасност на служителите и продуктите. Това съобщиха шефовете на хранителния гигант на специално медийно събитие.

В допълнение компанията се ангажира и с инвестиции от 0,4 млн. лв. в информационни технологии, 0,9 млн. лв. в централния офис и дистрибуционния център и 2,4 млн. лв. във вендинг машини.

Новите продукти и иновации – основен източник на дългосрочен категориен растеж и пазарно лидерство

Нестле България остава пазарен лидер в 5 от 7 категории продукти, в които оперира – това са силните за компанията Кафе, Кулинарни продукти, Млечни продукти, Храни за домашни любимци и Зърнени закуски. Продажбите за 2019 г. са увеличени спрямо 2018 г. и достигат до 268 млн. лв. Само за първото тримесечие на 2020 г. продажбите възлизат на 65 милиона лева и реален вътрешен ръст от 1,7%. Инвестициите на компанията в иновации тази година ще бъдат 22,5 млн. лв.

През 2019 г. и 2020 г. Нестле България лансира на пазара и нови ключови продукти, отговаряйки на постоянното потребителско търсене на нови вкусове. Kit Kat, която е и стратегическа марка номер 1 с ръст от 8.5% за 2019 г., представи новия Kit Kat Gold. Мура пуска два изцяло нови варианта на МУРА Минис, подходящи за контрол на порциите. Така компанията цели да засили позициите на традиционната българска марка в най-големия сегмент на целия шоколадов пазар в България - вафлите. Нестле е производител номер 1 и в категорията на зърнените закуски с пазарен дял от 35,1%, 72% от ръста на категорията е от Нестле продукти, 47% от които са от новите продукти за 2019 г. – Nesquik Cocoa Crush и Lion Wild crush, а сега започва лансирането и на новия NESQUIK BANANA CRUSH. В категорията „Детско хранене“, след десетилетия изследвания, Nestlé направи нов научен пробив, като разработи мляко за малки деца с олигозахарид, структурно идентичен с този в майчината кърма. Нестле България бе сред първите пазари, които допълниха гамата NAN с новия продукт. В същата категория компанията лансира и нова гама натурални бебешки храни от марката Nestle Gerber. В сегмента на кулинарните продукти MAGGI® демонстрира ръст в продажби тази година спрямо същия период на 2019 г. като достига до впечатляващи нива на пазарния дял от 87.6%. Тази година марката предвижда и лансиране на три разновидности на БИО бульони, както и иновативно предложение на три вкуса течен бульон. В категория „Кафе“ марката NESCAFÉ® DOLCE GUSTO® се явява двигателят на ръста в сегмента – с 83.9% пазарен дял. Не на последно място категорията на „Храни за домашни любимци“ бележи двуцифрен ръст (10.6 % MAT) през последната година, като основен двигател за този тренд на пазара е PURINA® (27.2 % MAT). През 2020 г. се лансира продукта Purina ONE Dog в сегмента Супер премиум суха храна за кучета, специално разработен асортимент от висококачествени рецепти, съобразен с нуждите на кучетата от дребни породи (

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай