Немски инвеститор: Бизнес и държава трябва да заработят заедно

Немски инвеститор: Бизнес и държава трябва да заработят заедно | StandartNews.com

Благоевград. "Държава и бизнес трябва да заработят заедно. През последните години държавата работеше срещу бизнеса. Ние трябва да положим усилия да генерираме климат на взаимно доверие, само така нещата ще се подобрят и икономиката ще тръгне напред". Това заяви немският инвеститор Бертрам Ролман, който над 20 г. ръководи най-голямата шивашка фирма в Пиринския край – „Пирин Текс".

 

Германският бизнесмен е председател на Съюза на предприемачите и бе най-активен в дискусията с представители на държавните институции в Гоце Делчев. През последните години форум в подобен формат и на такова ниво не е провеждан, заяви кметът на общината Владимир Москов. В срещата участваха зам.-областните управители Костадин Дурчов и Димитър Капитанов, директори и експерти от всички държавни институции, които имат регионални поделения, бизнесмени.

 

Бизнесът настоява за инициативи за законодателни промени, иска ускоряване на процедурата за влизане в действие на електронното правителство. Предприемачите недоволстват от отношението на нашите посолства към българските компании, които имат бизнес в чужбина, от липсата на професионално подготвени кадри, от състоянието на пътната мрежа. Бяха поставени и проблеми, които са характерни за Неврокопския край - липсата на кръвна банка и достатъчно линейки, както и на контрол на движението на каруците и домашните животни по пътищата.

 

Дурчов обясни, че целта на дискусията е да се установят контакти, да се декларира готовност за сътрудничество и съдействие и да се маркират основните теми, които интересуват предприемачите в района. Предстоят още срещи, на които ще се обсъдят по-конкретно поставените въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай