Най-богатият германец измисли в какво да вложи спестяванията си

Клаус-Михаел Кюне е сред най-влиятелните бизнесмени в Германия

Най-богатият германец измисли в какво да вложи спестяванията си | StandartNews.com

Милиардер Клаус-Михаел Кюне, който се смята за най-богатия германец, става и най-големият акционер в "Луфтханза" (Lufthansa), след като увеличи дела си от 10% на 15%, съобщиха от авиокомпанията. Акциите на "Луфтханза" поскъпнаха с 2,4% след новината за промяната в дяловата собственост.

14% от акциите на компанията са собственост на германското правителство, което спаси авиокомпанията от фалит по време на пандемията. Сумата на сделката не се съобщава засега, но при цената на акциите днес такъв дял е на стойност 330 млн. евро.

Клаус-Михаел Кюне е сред най-влиятелните бизнесмени в Германия. В класация на Блумбърг той беше обявен за най-богатия човек в страната през 2021 година. Към настоящия момент заема второ място сред милиардерите на Германия в класацията на сп. „Форбс“ със състояние от 32,7 млрд. долара.

"Луфтханза", подобно на други големи европейски авиокомпании, се сблъсква с проблеми, свързани с недостига на кадри в сектора във време на увеличено търсене на полети. Авиокомпанията вече отмени над 3000 полета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай