Наши фермери на стаж в Одрин

Наши фермери на стаж в Одрин | StandartNews.com

Момчилград. Обучения за български животновъди и земеделски производители могат да се организират в Одрин и Текирдаг. Това стана ясно в Момчилград по време на първата официална визита на генералния консул на Турция в Пловдив Алпер Акташ.

Той се срещна с кмета на родопския град Акиф Акиф. Дипломатът изрази готовност да съдейства за реализирането на идейни проекти в сферата на туризма и земеделието.

"Очакваме вашите предложения, които предполагат големи възможности за развитие както на града, така и за двустранните отношения между България и Турция", подчерта Акташ. Кметът Акиф сподели, че очаква развитие на бизнес сътрудничеството и увери, че общината е готова да съдейства на чуждестранните инвеститори и предприемачи. От община Момчилград поставиха пред дипломата въпроса с починали изселници в Турция, които притежават двойно гражданство, но продължават да се водят живи в регистрите на ГРАО в България. По думите на секретаря на община Момчилград Джейлан Сюлейман техните наследници трябва да пътуват до Турция, за да получат оттам акт за смърт на своя роднина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай