Обрат! НАП разкри измами с отстъпката за гориво

Само за три дни инспектори на НАП са проверили над 60 бензиностанции в страната

Обрат! НАП разкри измами с отстъпката за гориво | StandartNews.com

Националната агенция за приходите откри измами с отстъпката от 25 ст. Бензиностанции въвеждали фалшиви номера на автомобили или надписвали повече, отколкото са заредили.

Само за три дни инспектори на НАП са проверили над 60 бензиностанции в страната, предаде БНТ. Нарушения са констатирани в 6 обекта. В три от тях имало разминаване между наличностите в касата и сумите, посочени в дневните финансови отчети.

Във Варна проверяващите са открили незаконна бензиностанция. А в Бургас инспектори под прикритие са установили фрапантни нарушения, за които вече са съставени актове.

"Екипът на звеното "Фискален контрол" в рамките на около половина час наблюдава търговския обект, след това започва явна проверка. При проверката се установява, че отстъпката от 25 ст. се ползва от автомобил, който всъщност, за времето на проверката, не е преминавал през бензиностанцията и не е зареждал. Тоест вписан е номер на друг автомобил. Друг случай от района на Бургас. Там пък е точно обратния случай. Отстъпката се ползва от собственик на автомобил, но номерът на автомобила не съответства на неговия. Тоест вписан е нереален номер", обясни Христо Узунов, НАП-Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай