На DiVino.Taste продаваха  вина с 90 км в час 

6000 посетиха осмото издание на фестивала в Интер Експо център

На DiVino.Taste продаваха  вина с 90 км в час  | StandartNews.com

8-ото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste вече е история! Производители от над 70 изби показаха близо 500 вина, а повече от 6 000 посетители дойдоха, за да се запознаят отблизо с хората, които създават модерното българско вино. DiVino.Taste 2018 отново стана повод за много производители да представят премиерно новите си вина.

2018 година беше премиерна с новото място на DiVino.Taste! След пет години в Националния дворец на културата, най-големия форум на българското вино се премести в софийския Интер Експо Център. 

За първи път по време на DiVino.Taste 2018, имаше изграден Fine Wine Corner! В обособеното с помощта на партньорите от Томеко пространство, в основната зала на изложението бяха представени 50 селектирани български вина от най-висок клас, редки и ценни бутилки, наградени, стари реколти, вина с енотечна стойност.

За наша най-голяма радост, за поредна година, се убедихме, че заедно с разнообразието расте и качеството на съвременното българско вино! Увеличават се и хората, които не само обичат да пият вино, но и се интересуват какво вино пият и каква идея стои зад него.

Като логично допълнение към най-мащабната дегустация на български вина, DiVino.Taste 2018 представя и специално обособената гурме зона – селекция от специални деликатеси, винени и кулинарни аксесоари.

И тази година, партньорите ни от Cult Gourmet Catering се постараха да осигурят най-добрите условия за изложители и посетители. По време на DiVino.Taste 2018 бяха измити над 60 хиляди чаши на световния лидер Riedel, а за охлаждането на вината беше използван близо 2 тона лед!

И през 2018 година официален магазин на DiVino.Taste беше Casavino, където посетителите имаха възможност да си купят предпочитаните вина. Любопитно е, че средната скорост, с която са се продавали вината, е 90/час!

Вече са известни и датите за следващото издание на най-големия форум на българското вино. Деветото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 22 до 24 ноември 2019!
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай