На 13 май стартира инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“ за 2022 г.

Гражданските организации могат да подават своите кандидатури от 13 май до 28 юни

На 13 май стартира инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“ за 2022 г. | StandartNews.com
  • Гражданските организации могат да подават своите кандидатури от 13 май до 28 юни

Лидл България стартира петото издание на инициатива – „Ти и Lidl за по-добър живот“. В периода от 13 май до 10 юни компанията ще отделя по 3 ст. от всеки касов бон на клиент, а събраният фонд ще се използва за подкрепа на обществено значими проекти, които помагат на хората в различните региони от страната да водят един по-качествен и пълноценен начин на живот.

„Вярваме, че в тази трудна за всички година, инициативи като „Ти и Lidl за по-добър живот“ и подкрепата към обществото имат още по-голяма стойност. Като отговорна компания, ние вече подкрепихме няколко организации, които помагат на украинските бежанци в България, насочвайки средствата по-специално към техните екипи от доброволци. Днес обявяваме старта на петото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, с което даваме възможност граждански организации от цяла България да кандидатстват за финансиране на проекти в полза на местните общности. За четири години чрез инициативата успяхме да подкрепим общо 96 проекта от цялата страна с над 715 000 лв. Именно нестихващата енергия на гражданските организациите и резултатите, които постигаме заедно с тях, вдъхновяват целия ни екип да продължи да работи още по-мотивирано в подкрепа на хората от различни региони в страната, особено в предизвикателни времена като днешните“, каза Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“, Лидл България.

Граждански организации от цялата страна ще могат да кандидатстват за финансиране от 13 май до 28 юни в следните три тематични области: образование, култура и историческо наследство и околна среда. Всички получени кандидатури ще преминат през процес на подбор от няколко етапа – от административна оценка, през оценка от експертно жури, до оценяване от служители на Лидл България, а одобрените от тях ще бъдат представени в началото на октомври. Максималният размер на финансиране за всеки проект е до 10 000 лв., а периодът за реализация - до една година.

Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

 

Повече информация за инициативата вижте на: https://corporate.lidl.bg/otgovornost/ti-i-lidl-za-po-dob-r-zhivot

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай