Мъск падна от върха. Кой го детронира

Акциите на Tesla загубиха над 47% от стойността си

Мъск падна от върха. Кой го детронира | StandartNews.com

Новият собственик на Twitter и основател на Tesla Илон Мъск загуби за кратко титлата си на най-богатия човек в света в сряда, сочат данните на Forbes. Това се случва, след като той финансира сделката си за Twitter с продажба на голям дял от Tesla.

Така за кратко статута му бе зает от главния изпълнителен директор на компанията майка на Louis Vuitton LVMH Бернар Арно с лично богатство от около 185.3 млрд. долара, според Forbes.

Мъск, който държи първото място в списъка на Forbes от септември 2021 г., има нетно състояние от 185.7 млрд. долара. Той пое титлата от основателя на Amazon.com Джеф Безос.

Акциите на Tesla, които загубиха повече от 47% от стойността си, откакто Мъск направи оферта за закупуване на Twitter по-рано тази година, паднаха с 3.7% в сряда.

Нетното състояние на Мъск падна под 200 млрд. долара за първи път на 8 ноември, тъй като инвеститорите разпродават акции на Tesla поради притеснения, че Мъск е по-зает с Twitter.

Компанията за електрически автомобили е загубила почти половината от пазарната си стойност, а нетното състояние на Мъск е спаднало с около 70 млрд. долара, откакто той наддаде за Twitter през април. Мъск приключи сделката за Twitter през октомври с 13 млрд. долара заеми и 33.5 млрд. долара дялово участие.

Освен Tesla, Мъск оглавява и ракетната компания SpaceX и стартъпа Neuralink. Той разработва чип, който ще позволи на мозъка да контролира сложни електронни устройства, давайки шанс на хората с парализа да си възвърнат двигателната функция и да лекуват мозъчни заболявания, пише economic.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай