Мръсна пропаганда удря българския туризъм

Не трябва на преден план винаги да излизат скъпите шезлонги и чадъри, казва експерт

Мръсна пропаганда удря българския туризъм | StandartNews.com

Проблемът на българския туризъм е лошата пропаганда, заяви в интервю за БНР Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

"Освен нещата, които трябва да оправим, свързани с инфраструктура, с логистика, с популяризиране, с някои неща откъм качество, с това да имаме една запазена природа и да нямаме презастрояване, което никой не желае, е негативната пропаганда, която наистина се появява навсякъде вече и наистина, ако прегледаме детайлно, ще видим, че много лоши примери имаме и навън“, каза още Занков.

Според него не трябва на преден план винаги да излизат скъпите шезлонги и чадъри на Черноморието ни, тъй като и в Гърция има такива.

“Определено българинът обича да пътува, обича и Гърция. Това е една хубава дестинация, която предлага плажна ивица от 15 000 километра, докато в България това са 400 км. Предлагаме различни туристически продукти, но определено има плюсове и минуси и на двете дестинации. В понеделник към Гърция пътуваха не само пътешественици и туристи за летния сезон, но пътуваха изключително голям брой служители и работници, които отиват да работят там за лятото“, каза Занков в предаването "Преди всички".

“Българският туристически продукт определено има нужда от много промени и доста подобрения, които трябва да се направят, но пък имаме много добри примери, определено имаме много комплекси, работещи по еталон, от които пътешествениците са много доволни, които предлагат едно невероятно качество. Имаме лоши примери и навън, имаме лоши примери и в България“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай