Московски: Ще бъдат възстановени 8 влака до Карлово

Московски: Ще бъдат възстановени 8 влака до Карлово | StandartNews.com

Карлово. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски информира жителите на Карлово, че ще бъдат възстановени за движение 8 влака, които спират на тяхната гара. Той се срещна с жителите на Карлово и изслуша техните предложения и искания, свързани с движението на влаковете и развитието на българските железници. 

"Решението, което вчера взехме съвместно с министъра на финансите Владислав Горанов и представителите на синдикатите е следващата сряда да внесем постановление на Министерски съвет, с което да се прехвърлят 40 млн. лв. капиталов трансфер към субсидията за "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД", каза Московски на гарата в града, където сутринта протестиращи блокираха релсите пред влака Бургас-София.

 Той добави, че това ще позволи на държавния железопътен превозвач да отмени спирането на пътнически влакове, съобщиха от МТИТС.

Московски коментира, че ще бъде ревизиран графика за движение на спрените от 12 януари 38 влака, така че превозът на пътници да се осъществява нормално и добави, че ще бъдат възстановени всички влакове, за които е технически е възможно, защото за някои от возилата има предписание, че не са безопасни.

"Наредил съм ръководството на БДЖ да проведе срещи с кметовете по места и с тях да бъде обсъдено кои са най-удобните влакове за техните жители, така че да бъде изготвен график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората", каза още Московски.

"Стратегията за реформа и развитие на БДЖ ще бъде внесена в Народното събрание, за да бъде разгледана и приета от всички депутати. Това ще гарантира, че тя ще бъде изпълнявана, от което и да е ръководство на жп превозвача, както и от всяко следващо правителство", съобщи транспортният министър.

"Обръщам се и към 32-та служители от Локомотивното депо в Карлово – то няма да бъде закривано и трябва да бъдете спокойни, ще запазите своите работни места", заяви Московски. "Искам България да има стабилна железница и ще работя за това", каза министър Ивайло Московски на тръгване от Карлово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай