Мощна фотография с новата серия Huawei P30

В България Huawei P30 и Huawei P30 Pro ще бъдат налични в търговската мрежа още утре, 27 март

Мощна фотография с новата серия Huawei P30 | StandartNews.com

Huawei представи своите революционни модели Huawei P30 и Huawei P30 Pro по време на екслузивно събитие в Париж.  Новите смартфони от серията P30 идват с най-високо технологичната система от камери на компанията, която пряко конкурира професионалните камери благодарение на качествено нов Huawei SuperSpectrum сензор, невероятна Huawei SuperZoom оптика и нова Time of Flight (TOF) камера. Допълнение към всичко това е усъвършенстваната OIS и AIS стабилизация на изображенията.

В България Huawei P30 и Huawei P30 Pro ще бъдат налични в търговската мрежа още утре, 27 март, а всички, закупили P30 и P30 Pro през първия месец след официалното представяне, ще получат безплатно услугата Premium Service. 

„Устройствата от серията Huawei P30 са технологичен пробив след десетилетия развитие на дигиталните камери, което ще пренапише правилата на мобилната фотография и ще промени потребителските представи за нея. Иновациите като сензора Huawei SuperSpectrum и оптиката SuperZoom са революция не само в мобилната фотография, а и в мобилната видеография – една област, в която отдавна чакахме появата на дисруптивна технология. Серията Huawei P30 задава тона на следващото поколение смартфони“, сподели изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю пред огромната публика от журналисти и лидери на мнение на събитието в Париж.

Да пренапишем правилата на мобилната фотография

Революционната серия Huawei P30 идва да промени представата на потребителите за мобилната фотография. Новият P30 Pro получи рекорден резултат от експертната лаборатория за мобилна фотография и видеография DxOMark – общо 112 точки. Телефонът  разполага с нова четворна Leica Quad система – 40MP основна камера с Huawei SuperSpectrum сензор, 20MP ултра широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и специална HUAWEI Time-of-Flight (TOF) камера. За перфектното селфи телефонът разполага и с 32 MP предна камера.

1/1.7-инчовият Huawei SuperSpectrum сензор обработва входящата светлина по фундаментално нов начин. За разлика от традиционните RGBG Bayer филтри, той е с конфигурация RYYB  - заменя зелените пиксели с ключовите жълти пиксели, което позволява постигането на максимална светлочувствителност ISO 204800 и 409600, съответно при Huawei P30 и Huawei P30 Pro. Тази нова сензорна технология, заедно с използването на по-големи пиксели, позволява създаване на фото и видео съдържание с изключително качество при всякакви условия на осветеност, включително и при изключително слаба светлина.

Широк свят от нови възможности

Камерата с широка бленда f/1.6 заснема впечатляващи ултраширокоъгълни изображения, събиращи в кадър повече от света около нас. Заедно с големия RYYB сензор и Huawei AIS + OIS, Huawei P30 Pro прави по-ярки снимки при всяка светлина. Детайлите са налице дори при нощни снимки от ръка, като основната и телефото камерата допълнително стабилизират изображението.

Телефото обективът Huawei SuperZoom дава нова дифиниция на зуум фотографията. SuperZoom позволява до 5-кратно оптично, 10-кратно хибридно и до 50-кратно цифрово приближение, които се активират чрез перископна вътрешна архитектура. Специален призмовиден елемент в телефото камерата позволява пречупването на светлината под прав ъгъл, за да максимизира фокусното разстояние, запазвайки физическия размер и цялостния дизайн на смартфона.

Камера в унисон с въображението ви

Уникалната за Huawei P30 Pro камера Huawei Time-of-Flight (TOF) дава информация за дълбочината на полето и прави възможна усъвършенствана сегментация на изображението. Правилната оценка на разстоянията позволява множество нива на естествен боке ефект – от фокусиран фон до меко размиване в типичния стил на Leica фотографията. Super Portrait Mode режимът пък улавя всеки малък детайл, което позволява създаването на изключителни изображения с фон, който не е на фокус и детайлност при обекта на фокус.

Huawei AI HDR+ функцията позволява на предната и задни камери да комбинират няколко последователни кадъра, за да се справят с преекспонираните и контражурни снимки и селфита. 

Революция при мобилната видеография

Смартфоните от серията Huawei P30 издигат и мобилната фотография до студийно ниво. Huawei SuperSpectrum сензорът позволява създаването на качествено видео съдържание дори при много ниска осветеност. Това дава възможност за снимане на нощно видео без никакъв проблем. Технологиите Huawei AIS и OIS позволяват надеждна стабилизация, включително и за 4K видео клипове с 60 кадри в секунда.

SuperZoom обективът пък позволява кристално качество на приближените кадри.  Програма за редактиране на видеото с изкуствен интелект пък позволява автоматично да се индифицират най-ключовите моменти и да се добавят ефекти, като звук и таймлапс, за бързи ефектни видеа, които да споделяте с приятелите и семействата си.

Истинско революционното допълнение към P30 серията обаче е Huawei Dual-View функцията. Тя позволява заснемането на два клипа едновременно благодарение на мощната система от камери на смартфона. Функцията Huawei Dual-View дава възможност, например, за заснемане едновременно на видео в близък план, и на широкоъгълна сцена, като виждате панорама отдясно и близък план отляво на екрана, което отваря много нови възможности за мобилна видеография от най-високо ниво.  

Невероятно красив дизайн

Телефоните от P серията винаги са се отличавали с дизайна си, а новите P30 и P30 Pro ще се предлагат в класическо черно и три нови преливащи се цветове - Amber Sunrise, Breathing Crystal и Aurora. Модерният дизайн на смартфоните P30 и P30 Pro, съответно с диагонали 6.1 инча и 6.47 инча, са вдъхновени от природата и са резултат от използването на нови и иновативни материали. FHD+ Dewdrop дисплеят с резолюция 2340x1080 предоставя максимално видимо поле и усещане за естетична симетрия на предния панел. 

Иновация във всяко едно отношение

Иновациите са в ДНК-то на Huawei. Модерните технологични решения в P30 серията не се ограничават само до революционната камера за мобилна фотография и видеография и страхотния дизайн. За максимална ефектност телефоните от новата серия разполагат с HUAWEI Kirin 980 процесор с двойна невронна мрежа. В екрана е вграден сензор за пръстови отпечатъци, който дава максимална сигурност и позволява изключително бързо отключване. При Huawei P30 Pro се въвежда и технологията Acoustic Display   - бграден в екрана говорител за висококачествен звук.

Новият Huawei P30 работи с последната операционна система на компанията EMUI 9.1. Системата поддържа Huawei Share OneHop функция, която позволява мигновено споделяне на съдържание между Huawei смартфони и компютри.

Изключително издръжливата батерия дава възможност за цял ден интензивна работа, а 40W SuperCharge зареждането позволява изключително бързо възстановяване на батерията.

В България всички закупили Huawei P30 или Huawei P30 Pro през периода 27 март до 26 април, 2019 г., могат да се регистрират в Huawei HiCare за услугата Premium Service, която включва 90-дневна застраховка за еднократна и напълно безплатна подмяна на повреден заден панел или дисплей, в резултат на изпускане или случайно притискане на телефона.  Цената на Huawei P30 в България е 1349 лева. P30 Pro с 6 GB RAM памет и 128 GB вътрешна памет ще струва 1749 лева, а P30 Pro с 8 GB RAM и 256 GB вътрешна памет – 1949 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай