Монделийз подкрепя фестивала „Денят на пчелите“

Подкрепата е продължение на дългосрочната програма на компанията за устойчиво отглеждане на пшеница

Монделийз подкрепя фестивала „Денят на пчелите“ | StandartNews.com
  • Партньорството е част от действията на компанията, свързани с програмата за устойчиво отглеждане на пшеница „Harmony“

Монделийз Интеренешънъл е сред генералните партньори на третото издание на фестивала „Денят на пчелите“, организиран от „Истински мед“. Събитието се провежда по повод Световния ден на пчелите и ще се състои на 20 май (събота) в Южния парк в София. Фестивалът е отворен за всички, които имат желание да разберат повече за пчелите и пчеларството, а началото му ще бъде дадено в 10:00 ч.

Програмата включва базар с продуктите на „Истински мед“, дегустация на мед, среща с пчелари участници в инициативата „Осинови кошер“, викторина с въпроси и награди, работилници за малки и големи, куклен театър и други тематични активности. Акцент в събитието ще бъде церемонията по връчването на дипломите на успешно завършилите второто издание на Пчеларски университет. Организаторите са осигурили и специална зона за отдих, в която посетителите ще могат да се насладят на вкусна храна, коктейли с Истински мед и сладолед.

Подкрепата на фестивала от страна на Монделийз е естествено продължение на дългосрочната ѝ програма „Harmony“. В нея активно участие имат фермерите, чиито полета са в близост до фабриките за бисквити на компанията. Те получават и премия във връзка с прилагането на строгите изисквания на хартата за по-добри практики в земеделието. Освен нея земеделците следва да спазват и хартата на програмата „Harmony“, която има за цел отглеждането на пшеница по устойчив метод и прилагането на специфични практики, имащи за цел да мотивират производителите да подпомогнат и да се грижат за биоразнообразието. Като част от програмата фермерите се задължават да заделят 3% от своите земи за цветни ливади или дървета с цел да привличат пчели, пеперуди и други насекоми така важни за биоразнообразието.

Монделийз се стреми към постигане на дълготрайна и значима промяна чрез своята стратегия и цели в областта на грижата за околната среда. За да постигне това, компанията проучва, имплементира и развива иновативни и всеобхватни подходи в процесите си на производство, като си сътрудничи с производители, за да стимулира трансформацията и да прилага решения, чиято ефективност може да бъде измерена. Монделийз осъзнава, че производството, съобразено с екологичните норми, е от решаващо значение за постигането на основната ѝ мисия - да предостави възможност на хората да похапват правилно, предлагайки устойчиви продукти в подходящия момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай