Млади дизайнери в битка кой да облича Мтел

Млади дизайнери в битка кой да облича Мтел | StandartNews.com

Феновете на телекома могат да гласуват за униформите на служителите във Фейсбук

Осем са дизайнерите, които ще се борят за наградата в конкурса за дизайн на униформи за служителите в търговската мрежа на Мтел - "Мтелеганс". Получените над 75 предложения за униформи затрудниха журито от модни специалисти и представители на Мтел, което излъчи не трима, а цели осем финалисти.

Към втория етап в надпреварата продължават Марта Пешева, Амал Джума, Ина Асса, Сергей Йорданов, Андрей Николов, Мария Ничева, Георги Стоилов и София Хусейн. Техните творби впечатлиха най-много журито, съставено от проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, дизайнера Николай Божилов, модния блогър Ванина Ханджийска, стилистката Августина Маркова - Тути, Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации", Петя Стоянова, директор "Маркетинг комуникации", и Желязко Желязков, директор "Директни продажби" в Мтел.
Във втория кръг "Създаване на допълнителни модели и ушиване" осмината финалисти ще трябва да изпратят още скици на модели за униформи и да ушият проекти на моделите по одобрените си скици от първия кръг до 13 август. На този етап от "Мтелеганс" предложенията ще бъдат оценявани от консултантите в магазините на Мтел, които ще носят униформите, като значение ще има и вотът на феновете на телекома във Facebook. Имената на победителите ще узнаем в средата на септември. Първенецът ще грабне 4000 лв., а заелите второ и трето място - 2000 лв. и 1000 лв.

"Стандарт" потърси младите таланти:

Мария Ничева, 24 г.
Образование: висше, степен бакалавър; интереси: освен модата, обичам срещите с природата;
Мото: Методите са преходни, трайна е индивидуалността;
Занимавам се с дизайн от: откакто постъпих като студент в Национална художествена академия; Включих се в конкурса за униформи на Мтел, защото: За дизайнера, който ще се погрижи за облеклото на всички служители на Мтел, ще е голямо признание и си заслужава да се потрудиш за това.

Андрей Николов, 26 г.
Образование: магистър по моден дизайн в Национална художествена академия;
Интереси: мода, фотография, живопис, съвременно изкуство
Мото: Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните - малко ме затрудняват;
Занимавам се с дизайн от: началото на съзнателния ми живот;
Включих се в конкурса за униформи на МТел, защото: Харесвам мащабни предизвикателства. Мтел е новатор, създавайки конкурса, и аз бих искал да дам своя принос в процеса на иновиране в корпоративната мода.

Ина Асса, 31 г.
Образование: ESAG PENNINGHEN ПАРИЖ Висше училище за графичен дизайн и вътрешна архитектура;
Интереси: мода, архитектура, съвременно изкуство и литература;
Мото: Не се предавам лесно;
Занимавам се с дизайн от: 5-годишна, когато рисувах цели колекции дрехи и аксесоари; Включих се в конкурса за униформи на МТел, защото: Реших, че е интересно предизвикателство и непременно трябва да участвам. Темата за "безкрайността" отдавна ме занимава и начина, по който тя е представена в архитектурните проекти на Заха Хадит, където линиите са без начало и без край. Щампата с логото на Мтел - безкрайност, е възможността за визуализация на тази идея.

Амал Джума, 23 г.
Образование: бакалавър, специалност мода, НБУ;
Интереси: архитектура, мода, кино, дизайн, пътувания, икономика, психология, социология; Мото: "Начинът, по който се обличаш, е начинът, по който представяш себе си пред света. Особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Модата е мигновен език" - Миучи Прада
Занимавам се с дизайн от: три години;
Включих се в конкурса за униформи на МТел, защото: Мисля, че това е страхотна инициатива и един модерен и съвременен подход. Доказана е връзката между естетическия компонент и усещането на потребителя към даден продукт/услуга. Видът на представителите на компанията е ключов елемент в изграждането на визия, така важна за корпорации от ранга на Мтел. Целта на моите модели е да разграничи Мтел от останалите конкуренти на пазара и ясно да заяви тяхната позиция на компания със съвременно виждане, високи изисквания, класа и стил.

Марта Пешева, 27 г.
Образование: магистър "Мода", Национална художествена академия;
Интереси: фотография, театър, живопис;
Мото: нямам;
Занимавам се с дизайн от: 12-годишна, рисувах модели, професионално - откакто започнах да уча в НХА;
Включих се в конкурса за униформи на МТел, защото: Това е мотивираща възможност за истинска реализация на дизайна на широко ниво, в тираж, в перспектива, в комуникация с хората и възможност за обратна връзка.

Георги Стоилов
Образование: магистър, Национална художествена академия;
Интереси: архитектура, инсталация, индустриален дизайн, улична мода и изкуство, фотография;
Мото: Хелоу;
Занимавам се с дизайн от: от гимназията насам, вече 12 години;
Включих се в конкурса за униформи на МТел, защото: Това е опит и интересна задача, а и е добре за портфолиото ми.

София Хусейн, 30 г.
Образование: моден дизайн и костюмография - университет HAW-Hamburg (Германия);
Интереси: фотография, съвременно изкуство, музика;
Мото: Модата трябва да служи на хората, а не обратното;
Занимавам се с дизайн от: 10 г.;
Включих се в конкурса за униформи на МТел, защото: Исках да предизвикам себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай