Митниците преизпълнили плана за приходите

Митниците преизпълнили плана за приходите | StandartNews.com

София. Преизпълнили сме плана за приходите, който имаме, няма опасност за бюджета на държавата. Това заяви директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов по Нова ТВ. Само по отношение на акциза на цигарите сме събрали с 80 милиона повече, допълни той. Според него каквото и да се случи в оставащите три месеца, няма никакъв риск за изпълнението на бюджета.

Всички подкрепяме децентрализацията на Агенция "Митници", но на този етап тя е невъзможна. Причината е, че в Русе няма материална база и нужния анализ, който да показва кога и какво ще се случи след това преместване, обясни Танов.

Той бе категоричен, че корупцията в Агенция “Митници“ намалява. По думите му около 800 служители са освободени от митниците за последните 2 години, а на тяхно място са били назначени млади хора, за които Танов е сигурен, че няма да попаднат в схемата на взимане на рушвети.

Това, което бях поел като ангажимент, лица с прякори, известни в обществото, да няма в Агенция „Митници”, се случи, заяви Танов. От началото на годината са образувани 48 дисциплинарни производства, а 18 служители са били освободени след завършването им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай