МЕТРО представи иновативни и гурме продукти

В Националната Кулинарна купа на България 2021 се включиха над 70 кулинари, сред които ученици, както и професионални готвачи.

МЕТРО представи иновативни и гурме продукти | StandartNews.com
  • Бариста Веселин Панов впечатли гостите със завладяваща презентация с кафе Cagliari

От паста, през модерния прочит на азиатската кухня, предложения за любителите на свинското и говеждото и кафе ентусиастите, както и с изкушаващи веган алтернативи на месото МЕТРО България завладя небцето и задоволи предпочитанията на всеки посетител на тазгодишното 13-то издание на Националната Кулинарна купа на България 2021. Събитието се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и за първа година се проведе в Интер Експо Център на 13, 14 и 15 май. В него се включиха над 70 кулинари, сред които ученици от 24 професионални гимназии от страната, представители и възпитаници на кулинарни академии, както и професионални готвачи.

Като доверен партньор на ХоРеКа сектора МЕТРО България подкрепи за девета поредна година най-голямото кулинарно събитие и форум за среща на професионалисти в сферата на туризма в страната. Чрез състезанието Национална Кулинарна купа на България, което има за цел да популяризира кулинарното изкуство, като същевременно стимулира развитието и подобряването на професионалистите, компанията още веднъж показа подкрепата и обвързаността си с бранша.

Специално за ХоРеКа сектора МЕТРО представи иновативни решения, свързани с приготвянето и презентирането на продукти, част от богатия асортимент на компанията. Безспорно звездата в програмата беше Бариста Веселин Панов, носител на международната награда Espreso Italiano Campeon на Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI). Той пренесе почитателите на кафето в слънчева Италия, където се насладиха на своето любимо еспресо и горещ шоколад с бранда Cagliari, който представя кафеени сортове, подбрани от най-добрите специалисти. Шеф Робин Виляреал и шеф Виктор Жечев предложиха модерен и интересен прочит на екзотичната азиатска кухня със стрийтфуд кнедли като гьоза, ха кав, сиу май и ченг фунг. В събитието се включиха и шеф Юри Велев, Веселин Дойков и Румен Гигов от МЕТРО Академия. Те представиха веган продукти алтернативи на месо като телешко и пилешко, веган кайма и бургери от собствената марка на веригата МЕТРО Chef. Те са произведени от изцяло растителни съставки – соя, пшеница и/или грах, имат високо съдържание на протеини и фибри, и нисък процент мазнини. Шеф Юри Велев и представители от МЕТРО Академия запознаха посетителите и с прясно замразена паста Zini и говежди и свински продукти Duroc.

„Национална Кулинарна купа на България е поредната ни стъпка, чрез която искаме да подпомогнем и развием българския ХоРеКа сектор и специалистите в него. За МЕТРО доброто партньорство се основава на подкрепа в труден момент, в какъвто несъмнено се намираме в момента, доверие и целенасочени действия и затова ще продължим да предлагаме иновативни решения и програми за развитие на бранша“, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

МЕТРО България награди победителите в две категории на състезанието. „Готвач на България 2021“ е Христо Фильов, а призът в „Модерен прочит на българска кухня“ отиде при Петьо Станишков.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай