Месец за кандидатите за банка "Виктория"

Месец за кандидатите за банка "Виктория" | StandartNews.com

Анонс за продажбата на трезора ще бъде пуснат и във Financial Times

На 18 април 2016 г. изтича срокът за подаване на писма за интерес към купуването на 100% от акциите на търговска банка "Виктория" ЕАД и цялостната експозиция на eдноличния й собственик на капитала КТБ, която към 12 март 2016 г. възлиза на 115,16 млн. лв. Това гласи съобщение на синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка. Както беше анонсирано преди седмица, вчера (16 март 2016 г.) синдиците публикуваха актуализирания маркетингов документ за инвестиционна възможност, заедно с придружително писмо към него.

Това се прави единствено с цел да се информират потенциалните купувачи за съществуващата инвестиционна възможност, заявяват синдиците. Документите могат да се видят на страниците в интернет на КТБ (в несъстоятелност), на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, на банка "Виктория" и на одитора АФА ООД, която е консултант по сделката за продажба. Предстои анонс на инвестиционната възможност и във Financial Times, допълват синдиците.

Процедурата по продажбата ще се извърши на три етапа - подаване на писма за интерес, подаване на необвързващи оферти, изготвени на база информационен меморандум, дю дилиджънс (правен и финансов анализ) и подаване на обвързващи оферти, и сключване на сделка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай