Mercedes побърка пазара. Извади нова суперкола

Големият въпрос ще е и в цената

Mercedes побърка пазара. Извади нова суперкола | StandartNews.com

Вече е почти готово поредното предизвикателство от автомобилния гигант Mercedes.

Mercedes подготвя ново поколение на своя суперавтомобил AMG GT. Новостта ще се предлага само под формата на купе с две врати и ще бъде по-бърза от своя предшественик. Информацията е на Motor1 .

Изпълнителният директор на AMG Майкъл Шийбе потвърди, че следващият Mercedes-AMG GT ще споделя платформа с кабриолета SL. Моделът ще стане и по-тежък заради новото вътрешно оформление на седящите места, което ще е по-формулата 2+2.

Друга иновация за модела ще бъде наличието на система за задвижване на всички колела. ще припомним, че първото поколение на модела се предлага само със задно задвижване.

Наскоро папараци уловиха в обективите си камуфлажна версия на новото спортно купе по време на тестове, като това е наточената версия AMG GT S. Тя се отличава с наличието на заден спойлер, както и с увеличен преден сплитер.

Първите модификации на суперавтомобила ще бъдат оборудвани с 4.0-литров V8 двигател с турбокомпресор от Mercedes-AMG SL 55 и 63. Мощността му ще бъде от 470 до 585 к.с. в зависимост от версията.

Плановете на AMG обаче включват и създаването на хибридна модификация на суперавтомобила с мощност около 700 конски сили. Тя ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Цената на новия Mercedes-AMG GT все още не е известна, макар дебютът на суперколата е насрочен за съвсем скоро време - за септември тази година, пише Факти.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай