Вторник,

Лорер готви промени. Как ще се харчат обществените пари?

От: Агенция Стандарт -
317
Лорер готви промени. Как ще се харчат обществените пари?
A
A
A

Австрийският бизнес е отворен да инвестира в България и да работи с администрацията, и да създава работни места. България ще продължи да работи съвместно с Австрия, за да увеличава търговските отношения между двете държави. Това заяви пред БГНЕС министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

„Австрия е вторият най-голям инвеститор в българската икономика с повече от 4 милиарда евро инвестирани у нас. Министерството на иновациите и растежа ще работи съвместно с посолството, за да разрешим проблемите с администрацията и инвестициите да се увеличават”, каза още Лорер, който се срещна с посланик Андреа Вике и представители на бизнеса.

Министър Лорер обясни, че изцяло ще се промени модела на харчене на пари по обществените поръчки.

„За нас е преди всичко важно да има отворен диалог с всички чуждестранни и български инвеститори, когато идентифицираме проблем, той да бъде разрешен. По отношение на обществените поръчки, всички много добре знаем, че у нас обществени поръчки или не се провеждаха, или се провеждаха по изключително компрометиран начин. Това е обещание на цялата ни администрация, да променим изцяло как се харчат пари у нас за обществени задачи“, каза още Лорер.

По думите му, дигитализацията трябва да се случва с равни темпове – както в частния, така и в държавния сектор.

„Европейските програми имат огромна алокация и възможност за дигитализация не само в частни сектор, но и в държавния сектор, който изостава значително от частния сектор – както по ниво на дигитално обслужване, така и по ниво на разбиране на самите служители по важността гражданите и бизнесът да могат да бъдат обслужвани дигитално. За целта създадохме специално министерство, което ще се занимава много усилено с тази задача“, категоричен е Лорер.

Възрастта не пречи на възможностите за повишаване на дигиталната култура, заключи Даниел Лорер.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички