Четвъртък,

Лизинг с 0% самоучастие предлага програма на ББР

От: Стандарт -
146
Лизинг с 0% самоучастие предлага програма на ББР
A
A
A
  • Лизинг с 0% самоучастие за закупуване на транспортни средства предлага програма на ББР
  • Финансирането е в размер до 5 млн. леваи се отпуска от дъщерното дружество на банката „ББР Лизинг“

Лизинг с 0% самоучастие за закупуване на транспортни средства и 5% самоучастие за други машини и оборудване предлага дъщерното дружество на Българска банка за развитие „ББР Лизинг“. Компаниите вече могат да кандидатстват за лизинг до 30 юни 2022 г., като таванът на отпусканото финансиране е увеличен на 5 млн. лева.

Програмата е насочена към преодоляване на негативните последици от пандемията Covid-19 и позволява на компаниите да се възползват от облекчени условия за финансиране, по-дълги срокове на изплащане и намалени изисквания за самоучастие.

Тя стартира в средата на 2021 г. с подкрепата на Паневропейския гаранционен фонд. Условията са изменени вследствие на завишения интерес на фирмите към нея.

Финансирането е предназначено за закупуване на нови и употребявани производствени машини и оборудване, товарни автомобили и транспортни средства, строителна и земеделска техника.

Сроковете за изплащане са между 1 и 8 години, в зависимост от вида на закупувания актив.

Повече информация за продукта ще намерите на сайта на „ББР Лизинг“: https://leasing.bbr.bg/bg/finansirane-leasing/lizing-s-garanciya-ot-panevropejskiya-garancionen-fond/

Предоставеното финансиране се осъществява по гаранционен инструмент EGF, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) с финансовата подкрепа на държавите-членки на Европейския съюз, които допринасят за Паневропейския гаранционен фонд (PEGF).


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички