Lidl отново е най-желаният работодател в ритейл сектора

Общо 5040 работещи са наредили компанията в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната, според Employer of choice

Lidl отново е най-желаният работодател в ритейл сектора | StandartNews.com
  • Общо 5040 работещи са наредили компанията в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната, според Employer of choice

Лидл България e в ТОП 3 на най-желаните работодатели от всички сектори в страната. Компанията е единствената от сферата на ритейла в челната тройка, което за втора поредна година я прави най-желаният работодател в ритейл бранша.

Това сочи независимото проучване Employer of Choice, в което тази година се включиха общо 5040 работещи от цялата страна.

„Да заслужиш признанието „най-предпочитан работодател“ в своя бранш, и то в две поредни години, е изключително признание и отговорност за нас. То е и важна оценка за всичко, което правим, за да може нашите служители и всички работещи в страната да разпознават в Lidl сигурен и коректен работодател, който истински цени и се грижи за хората“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Проучването Employer of Choice се провежда за 3-та поредна година. В периода март – април 2021 общо 5040 работещи в цялата страна отговориха на 50 въпроса, за да посочат кои са предпочитаните от тях компании и как ги оценяват. Анкетата е създадена по специално разработен алгоритъм от Саймън Бъроу – бащата на понятието “employer brand”. Тя обхваща 50-те най-важни характеристики, които превръщат една компания в успешен и предпочитан работодател.

Това е поредното отличие, което Лидл България получава за своята HR политика. В началото на годината компанията получи международния сертификат TOP Employer за трета поредна година. В началото на месец юни се класира и в ТОП 10 на най-добрите работодатели за 2022 г., според ежегодния индекс Топ 100 на най-добрите работодатели в България на Career Show.

Положителната външна оценка се потвърждава и от оценката на служителите в компанията, където работят над 3 700 души. Според последното издание на вътрешното проучване „Пулсът на Lidl“, 77% от участниците са посочили, че биха препоръчали компанията като работодател.

Готовността за препоръка на служителите и получените признания са резултат от цялостната HR политика на компанията и нейното работодателско предложение, в основата на което са финансовата стабилност и сигурност, възможностите за развитие и подкрепящата и мотивираща работна среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай