Летище Горна Оряховица чака концесионер до декември

Летище Горна Оряховица чака концесионер до декември | StandartNews.com

Велико Търново. Още три месеца ще търсят концесионер на летището в Горна Оряховица, след като до сего не се появи подходяща фирма.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията удължи до 17,00 часа на 3 декември 2012 г. срока за получаване на оферти по процедурата за предоставяне на концесия на летище Горна Оряховица, съобщават от пресцентъра на министерството. Документацията за участие в откритата процедура може да бъде закупена на стойност 5200 лв. в срок до 17,00 часа на 30 ноември 2012 г.

Летище Горна Оряховица е с обща площ 2 115 405 кв. м, намиращи се в местността Ашова, построените върху поземлените имоти сгради, както и сградите, съоръженията и оборудването, които ще бъдат изградени и/или монтирани от концесионера на негов риск и с негови средства.  Концесията се предоставя за срок от 35 години. 

Потенциалният концесионер трябва да покрива критерия за подбор по чл. 26, ал. 1 от Закона за концесиите „Икономическо и финансово състояние” и да има регистриран основен капитал не по-малко от 1 000 000 евро, а размера на балансовата стойност на активите не по-малко от 5 000 000 евро.

Иван Иванов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай