Събота,

Л. Борисов обсъжда икономическите връзки с Турция

От: Рачо Рачев -
Л. Борисов обсъжда икономическите връзки с Турция
A
A
A

Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Турция ще проведе заседание утре в Истанбул, а в него ще участват министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов и турската му колежка Рухсар Пекджан, предаде БТА. 

Събитието се провежда под надслова "Турско-български бизнес и инвестиционен форум" и е под домакинството на турския Съвет за външноикономически отношения, в сътрудничество с Турско-българския делови съвет.

В дневния ред са включени за обсъждане въпроси, свързани с възможностите за бизнес и инвестиции в Турция и в България. На тях ще бъде посветен панел, в който ще направи изложение министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

В разискванията се предвижда да участват представители на инвестиционния офис към президентството на Турция, а също и отговорни представители от Българската агенция за инвестиции и от Агенцията за малките и средните предприятия в България.

Турската министърка на търговията Рухсар Пекджан ще представи търговските възможности на страната.

В програмата на форума са включени за обсъждане актуални въпроси по отделни сектори на сътрудничеството между Турция и България - автомобили, машинно инженерство, комуникации и др.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички