КЗК разреши продажба на "Атоменергоремонт"

КЗК разреши продажба на "Атоменергоремонт" | StandartNews.com

София. Продажбата на "Атоменергоремонт" на регистрираното в България "Бултрейд Корпорейшън" ЕООД получи зелена светлина от Комисията за защита на конкуренцията.

 

"Атоменергоремонт" се занимава с ремонт на ядрено и енергетично оборудване. Компанията е създадена основно за обслужване на ядрените реактори в АЕЦ "Козлодуй". Продавач на компанията е регистрираната на Сейшелските острови фирма "Хестън Корпорейшън Лимитид".

 

Купувачът "Бултрейд" се представлява от едноличния собственик Борис Методиев. През 2011 г. скандалният бизнесмен Христо Ковачки продаде "Атоменергоремонт" на сейшелската "Хестън Корпорейшън Лимитид". По непотвърдена информация тогава се смяташе, че зад нея седи самият Ковачки. "Бултрейд" упражнява пряк контрол върху регистрираното в Бобов дол предприятие "Фундаментал", пише investor.bg. Неговата дейност е свързана с добив на кафяви и лигнитни въглища. Методиев е собственик и на "Глобал Карбон Верификатор", което верифицира емисии парникови газове и има дял във "Фая", заето с маркетингова и лизингова дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай