КЗК не открива купувача на БТК и "Дунарит"

КЗК не открива купувача на БТК и "Дунарит" | StandartNews.com

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е открила фирмата LIC33 на посочения адрес в Париж. Това е компанията, която миналия месец обяви, че купува БТК, "Нуртс България", "Фърст Диджитъл", "Дунарит", "Авионамс", ТВ7, "ГАРБ Аудиенс Рисърч България" и "Сана Спейс Хотел Хисаря".

Регулаторът е изпратил писмо до LIC33 на адрес 20, улица "Камбон", 75001 Париж с искане за информация за тези сделки.

На 14 април 2015 г. обаче писмото е върнато обратно с отметка от френските пощи "адресатът е непознат на посочения адрес", потвърдиха от комисията.

Получените към настоящия момент отговори поставят под съмнение дали изобщо има реални сделки по прехвърляне на собствеността им, посочват от комисията.

КЗК се е обърнала за съдействие от ДАНС и Прокуратурата за установяване на актуалния адрес на компанията LIC33.
До този момент не е постъпило запитване при нас за разрешение за тези сделки, както се изисква по закон, посочват от КЗК.

Не сме уведомени и от Европейската комисия LIC33 да са поискали разрешение от Брюксел, добавят от комисията.
След получаването на цялата изискана информация от въпросните седем дружества КЗК ще прецени дали са налице основания за образуване на производство, се посочва в съобщението.

КЗК ще продължи с усилията си да получи информация от LIC33 относно евентуалните сделки по придобиването на компаниите, се казва още в съобщението на КЗК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай