КРИБ-Перник с първи проект

КРИБ-Перник с първи проект | StandartNews.com

Първия си спечелен проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" представи работодателското сдружение КРИБ-Перник. Разработката е с название "Знам какво, научи ме (покажи ми) как" и привлича като партньори на сдружението за осъществяването й Община Радомир и гръцката консултантска фирма "Ерикон" ЕООД.

С осигуреното финансиране от близо 200 хиляди лева за срок от 14 месеца ще се проучи гръцкия опит за реакция на бизнеса в условията на криза. Особено внимание ще се обърне на малки и микро фирми, които са най-потърпевши в тежка икономическа ситуация. Предприятия от Перник ще получат възможност да се представят на Солунския панаир.

Млади предприемачи от областта ще преминат през специално обичение и в края на проекта тримата от тях с най-добри бизнес планове ще могат да създадат собствена предприемаческа фирма, обясни ръководителят на проекта Елза Георгиева.

Общината в Радомир ще организира кръгла маса с участието на български и гръцки експерти и представители на местния бизнес. Администрацията ще се запознае с местни законодателни инициативи в Солун и ще осъществи партньорство и побратимяване с три гръцки общини.

Проектът ни дава възможност при максимално разумно и ефективно разходване на отпуснатите средства да проучим добри практики в Гърция и да ги приложим при нас, коментира председателят на КРИБ-Перник Георги Милев. Бизнесменът беше категоричен, че това е добра първа стъпка на сдружението в осъществяването на полезни за местната общност и за бизнеса проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай