КРИБ: Предлагаме най-доброто за Volkswagen

"Необходимо е по-стриктно и сериозно законодателство", подчерта Боряна Манолова

КРИБ: Предлагаме най-доброто за Volkswagen | StandartNews.com

В момента бизнес климатът в страната е подходящ за инвестиции. В тази връзка в България има условия за инвестиции от страна на Volkswagen. Да, турският пазар като мащаб е доста по-голям, което може би натежава в избора, но въпреки това смятам, че България е подготвена за завод на Volkswagen. Такова мнение изрази в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) Боряна Манолова.

,,Негативният фактор са може би външните фактори, като например рецесията в Европа, евентуален Брекзит без сделка. Затова компаниите инвестират в различни буфери, но трябва да се инвестира и в обучението на персонала.  В последните години пазара на труда се промени, превърнахме се в търсачи и създатели на таланти. Предлагаме много добри условия за работа'', сподели още Манолова.

По отношение на хакерските атаки зам.-председателят на КРИБ посочи, че те представляват една от най-големите заплахи за бизнеса, не само у нас, но и в световен мащаб.

По думите ѝ страната ни трябва да обсъди и приеме специално законодателство, което да предпазва бизнеса от подобни злонамерени атаки.

Тя коментира и очакваното решение на „Фолксваген” къде да позиционира завода си на Балканите. Компанията избира между Турция и България. „У нас има предпоставки и условия за инвестиция, като завода на „Фолксваген”. И сега имаме много компании, които произвеждат автомобилни части. Те са изключително успешни и смятам, че сме подготвени за това”, каза Манолова.

Негативни фактори в бизнес климата са началото на рецесията в Европа и в Германия, както и възможността за Brexit без сделка, посочи още заместник-председателят на КРИБ. „Затова компаниите инвестират в различни буфери, но мисля, че трябва да се инвестира най-вече в обучението и качеството на персонала, за да бъдем конкурентоспособни”, каза още Манолова. И допълни, че бизнесът вече влага средства в училища и университети. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай