Компания пуска по-дълго майчинство и бащинство

Това помогне на служителите да се съсредоточат върху радостта от отглеждането на детето, докато продължават да развиват кариерата си

Компания пуска по-дълго майчинство и бащинство | StandartNews.com

Световната компания Diageo обяви, че започва глобална промяна с амбициозна нова политика за семейния отпуск, приложима към служителите в клоновете на компанията навсякъде по света. Новата политика е част от плановете за създаване на пълноценна работна сила. Това решение ще подпомогне служителите да се съсредоточат върху радостта от отглеждането на детето, докато продължават да развиват кариерата си. Ще даде на жените и мъжете време с новороденото бебе, независимо от това къде живеят и работят.

Новата глобална политика предлага на жените, служители от всички пазари, най-малко 26 седмици напълно платен отпуск по майчинство. Diageo също така определя глобален минимален стандарт от четири седмици напълно платен отпуск по бащинство на всички пазари, като значителен брой предприятия на Diageo ще позволят и 26 седмици напълно платен отпуск по бащинство, включително Северна Америка, Тайланд, Филипини, Сингапур, Испания, Холандия, Ирландия, Италия, Русия, Колумбия, Венецуела и Австралия.

В много от тези пазари платеният отпуск по майчинство и бащинство е значително по-кратък. В България платеното майчинство е по-дълго, но пък с промените бащата ще има допълнителна седмица със семейството върху срока от 15 работни дни, предвидени в законодателството. Новината идва, след като миналия месец компанията реши да осигури на служителите си в Обединеното кралство еднакъв 26 седмичен отпуск, независимо от пола им, като им запазва обичайните привилегии и бонуси за този период.

„Ние се ангажираме да създадем напълно приобщаваща и балансирана работна сила и силно вярваме, че предприятията играят важна роля за оформянето на бъдещето на обществото. Глобалните компании като Diageo трябва да предприемат смели действия по отношение на политиките и средата, в която техните служители работят, за да гарантират, че служителите получават развитието, което заслужават“, каза за медиите Майрийд Найджър, директор човешки ресурси в Diageo.

Найджър добави: “Политиката ще влезе в сила за повечето офиси на Diageo в началото на финансовата година, което за компанията e 1-ви юли 2019. Останалите офиси ще се присъединят в рамките на годината. Пълната спецификация на правилата за ползване на допълнителния отпуск, валидността към компаниите със смесена собственост и сроковете за влизане в сила, ще бъдат обявени съвсем скоро, тъй като са обект на законодателен преглед и одобрение от борда.

Стремежът на компанията да създаде инклузивна и демократична работна среда, беше признат от Bloomberg Gender Equality Index през 2019 г. През 2018 г. Diageo бе определена от Thomson Reuters за 4-та в света най-инклузивна глобална компания. Около 40% от членовете на изпълнителната комисия и 44% от борда на компанията са жени.

Diageo е световен лидер в производството на алкохолни напитки с изключителна колекция от търговски марки в категориите алкохолни напитки, бира и вино. Тези марки включват уиски Johnnie Walker, Crown Royal, JεB, Buchanan’s, Windsor, водка Smirnoff, Cîroc и Ketel One, ром капитан Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray and Guinness. Diageo е глобална компания, а нашите продукти се продават в повече от 180 страни по света. Компанията е регистрирана както на Лондонската фондова борса (DGE), така и на Нюйоркската фондова борса (DEO).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай