Вторник,

Комитова: Ремонтът на "Тракия" е качествен, но няма как да платим

От: Стандарт -
599
Комитова: Ремонтът на "Тракия" е качествен, но няма как да платим
A
A
A

Ремонтът на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е изпълнен качествено, но държавата няма как да плати в момента на строителите. Това заяви в интервю за БНТ тази сутрин  служебният министър по регионално развитие Виолета Комитова. 

Причината е, че средствата не са заложени в бюджета за тази година и трябва да има Народно събрание, за да бъдат гласувани. Стойността на ремонта е 200 млн. лева. Отсечката от АМ „Тракия“ е била планирана като текущ ремонт и за нея нито е изготвен проект, нито е издадено строително разрешение. Съответно, ако възникне дефект, няма как да се търси отговорност  от изпълнителя, разкри министърът. 

Комитова напомни, че почти всичките 1,5 млрд . лева от бюджета  са минавали „под прикритие“ като текущи ремонти – порочна и дълбоко некоректна практика на предишното правителство. 

„Заварихме цяла България разкопана, с  раздадените милиард и половина в аванс и с нула пари в бюджета. В момента ние сме на минус 1 млрд. лева“, призна Виолета Комитова. 

Министърът обаче категорично отрече, че пътното строителство е спряно и увери, че за зимното почистване са осигурени 100 млн. лева. „Но се оказа, че и за миналата зима на фирмите не е платено“, упрекна предишната власт Комитова, като уточни, че служебният кабинет беше  назначен през пролетта. 

В МРРБ се обсъжда вариант как да се удвоят тол таксите за републиканската пътна мрежа. Според Виолета Комитова автобусите, например, плащат почти символични цени.

 

 

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com