Вторник,

Колко струва агнешкото от фермата до щанда

От: Стандарт -
2803
Колко струва агнешкото от фермата до щанда
A
A
A

Има ли шанс да купим агнешко, което е по-евтино от 30 лева за килограм?

Фермери предупреждават отново за опасността вносно месо от Северна Македония на по-ниска с 30% цена да залее пазара ни за сметка на родния производител.

Дни преди Великден цената на агнешкото тръгна нагоре. В момента средно килограмът се продава за 25-26 лв. , показа проверка на NOVA.

Всяка година около Великден консумираме около 500 хил. агнета. От фермите в момента кг живо тегло се продава между 10 и 12 лв., тоест с около 2 лв. повече от м.г.

Фермери предупреждават отново за опасността вносно агнешко месо от РСМ на по-ниска с 30% цена да залее пазара ни за сметка на родния производител.

Дни преди Великден цената на агнешкото тръгна нагоре. В момента средно килограмът се продава за 25-26 лв. Проверка на NOVA показва, че всяка година по празника консумираме около 500 хил. агнета. От фермите в момента кг живо тегло се продава между 10 и 12 лв., тоест с около 2 лв. повече от м.г.

Красимир Кирилов отглежда отглежда около 80 овце в Арбанаси. За да се справи с всички разходи, тази година ще продава агнетата една идея по-скъпо.

„При нас, във фермите, цените няма как да лавират. Ние сме определили твърда цена между 10 и 12 лв. Това е истинко българско месо, два лева е разликата – 8-10 лв. вървяха миналата година”, споделя Кирилов.

В магазинната мрежа цената ще варира между 25 и 30 лв. – ще зависи от големината на агнетата.  По-малките ще достигат цена 30 лв., защото рандеманът там е по-малък.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com