Коледно чудо! Икономист с изумителна новина

Каза какво е състоянието на България

Коледно чудо! Икономист с изумителна новина | StandartNews.com

Оптимистично за икономическото състояние на България се изказа икономистът Евгений Кънев.

"Заради тези политически дебати и изострени отношения в парламента остава скрита добрата новина, че българската икономика се справя много добре, и това не е от скоро. България е един от най-големите износители на трите най-важни военно времеви стоки - зърно, електричество и оръжие. България има едни от най-добрите макроикономически показатели, ако щете вярвайте, в Европа. Едни от най-ниските дългове, едни от най-ниските лихви. И това е от доста време насам, не е само последните няколко месеца.

 Затова не разбирам каква е тази драматичност, с която се обсъжда следващата година. Има добра възглавница за всякакви кризи. Но като няма ясна политическа воля накъде се движи България това лека полека затлачва реформи и важни процеси, които ни пречат да стъпим на здрава почва и да вървим напред.

Това ще си проличи много скоро ако не успеем да проведем такива реформи, които да решат проблема например със Съдебната реформа. Това е воденичният камък на цялата държава. И това е от доста време насам. Без нея няма инвестиции, няма работни места, няма икономически растеж, с който да гоним развитите страни. И е добре, че най-после ЕС я наложи като изискване за да продължи България да получава европейски фондове, каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай