Коен: Няма как държавата да извива на някого ръцете

Коен: Няма как държавата да извива на някого ръцете | StandartNews.com

Няма как държавата да извива на някого ръцете. Ако тя искаше да прави това, то тя нямаше да впрегне целия си потенциал, за да реши проблема. Това заяви в студиото на bTV изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен. "Овергаз" е дружество регистрирано по българското законодателство и аз никога не съм си позволявал да коментирам техни отношения, защото не е редно", заяви още той.

По думите му каквато и ситуация да се случи, българската държава никога няма да допусне 200 000 души да останат на студено. "Единственият въпрос е защо и как се стига до тази ситуация", подчерта Коен и допълни, че се надява всички въпроси рано или късно да намерят своя отговор. 

"На 30-ти ранният следобед изпълнителният директор на „Булгартрансгаз" ЕАД ме информира, че срещу заявките на Овергаз са поставени нули. "Главният диспечер, който работи в компанията от 30 години ми каза, че за пръв път вижда в живота си да има такива нули", каза още Коен и допълни, че първата им работа след като е научил за случая е да звънне на Сашо Дончев. "Звънях му преди всичко, за да питам вярно ли е това и каква е тяхната гледна точка. Казаха ми, че е в интензивни разговори с неговите партньори и че всичко до утре ще бъде решено. Беше споменал един час и каза, че ще се обади да потвърди, че всичко е наред и няма причина за безпокойство. "Нямам обратна информация кой какво се е разбирал, ние свршихме нашата работа", заяви още Коен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай