КНСБ предлага програма за базови дигитални умения

Всички три милиона работещи в страната да бъдат включени в тригодишна програма за придобиване на базови дигитални умения - това предлага президентът на КНСБ Пламен Димитров...

КНСБ предлага програма за базови дигитални умения | StandartNews.com

Всички три милиона работещи в страната да бъдат включени в тригодишна програма за придобиване на базови дигитални умения - това предлага президентът на КНСБ Пламен Димитров на правителството и на българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Според сметките на синдиката дигиталното обучение ще струва по 300 евро на човек и ще направи заетите конкурентноспособни при технологичните промени.

„Да, много пари са, но това значи, всеки един да бъде обучен и да получи базови умения, които ще го направят конкурентен в новия дигитален свят. Иначе - само си приказваме, разчети, ще загубим работни места, ама работниците ще ни изядат, кой най-накрая ще заеме мястото им. Това би бил един добър ход, да поискаме и от сегашният ни комисар и с възможностите, които има правителството, да дадем една символична програма за дигитални умения на българския работник. България е последна, тук светят червени лампички, най-последна по дигитални умения в ЕС“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай