Събота,

Ключова среща! Радев в битка за спасение на страната /ОБНОВЕНА/

От: Редактор -
9866
Ключова среща! Радев в битка за спасение на страната /ОБНОВЕНА/
A
A
A

Президентът Румен Радев се среща в момента с представители на ръководството на енергийната компания "Лукойл", съобщиха от пресцентъра на президенството. 

На работната среща на "Дондуков" 2 ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната, става ясно от официалното съобщение. 

От думите на държавния глава стана ясно, че ръководството на компанията ще се срещне и със служебното правителство по-късно днес.

"Лукойл е не само важна част от българската икономика, но и един от основните работодатели, а също и основен производител на горива, притежаващ значителен дял от пазара. От стойността на произвежданите горива зависи до голяма степен развитието на икономиката, но и инфлационните процеси, което определя стратегическото значение за компанията за развитието на страната.

Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги и води до свиване на потреблението, което е загуба не само за потребителите, но и за производителя. Затова считам, че предстоящата ви среща с българското правителство е една добра възможност, разбира се, следвайки строго пазарните механизми, да се набележат мерки за стабилизиране на икономическата среда, за борба с инфлацията в полза на българския потребител", каза президентът.

"Лукойл” беше представен от президента на компанията - Вадим Воробьов. Той заяви, че тяхната компания работи повече от 20 г. на българския пазар и смятат, че могат да бъдат препоръчвани като сериозен партньор. ”Договорихме се с българското правителство за изработване на средносрочни мерки, за да поддържаме икономиката”, каза той

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com