Ключова новина за АМ Тракия! Какво предстои

За съжаление процесът е дълъг и тежък

Ключова новина за АМ Тракия! Какво предстои | StandartNews.com

Една много добра и една притеснителна новина за бъдещето на АМ Тракия.

Работи се по инициатива за разширяване на магистрала "Тракия" с по още една лента за всяко платно на движение, каза в минутите за парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Той отговори на въпрос на народните представители Емил Янков, Ангел Георгиев, Кръстьо Врачев и Никола Димитров относно действията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно разширяване на автомагистралата, съобщи Нова телевизия.

Сроковете по подготовка изглеждат доста разтегливи, може да са поне пет години, ако се спазят всички процедури и на гражданите това няма да се хареса, каза министърът.

Инвестиционният процес е свръхбюрократичен. Необходимостта от реформа там се знае и има съгласие между всички участници в процеса, както и от всички политически сили. Ние възнамеряваме да предложим реформа в Закона за устройството на територията (ЗУТ), която да облекчи инвестиционния процес, когато се отнася до работа по национални обекти, каза министърът и призова депутатите да подкрепят тази инициатива.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай