Китайците сгафиха. Петролът тръгна нагоре

Предстои среща на банкери от няколко страни

Китайците сгафиха. Петролът тръгна нагоре | StandartNews.com

Дори и слабо, цените на петрола се покачиха в азиатската търговия днес, въпреки недобрите новини за развитието на китайската икономика. Пазарите балансират между очакванията за ново повишаване на основните лихвени проценти в САЩ и стегнатия пазар заради свитите добиви на някои страни от ОПЕК+, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 13 цента, или 0,2 на сто до 84,16 долара за барел.

Американският лек суров петрол поскъпна с 18 цента или 0,3 на сто до 79,82 долара за барел.

И двата сорта загубиха по около 0,5 на сто във вчерашната търговия.

От срещата на централните банкери на САЩ, Европа, Великобритания и Япония в Джаксън Хоул, Уайоминг, която ще се проведе утре, пазарите очакват да се начертае ясна посока за това на къде ще поемат лихвите.

"Инвеститорите избягват да вземат ясна позиция преди срещата в Джаксън Хоул и се надяват тя да хвърли светлина върху следващите стъпки на УФР", заяви Хироюки Кикукава, президент на "Ен Ес трейдинг" (NS Trading), подразделение на "Нисан секюритис" (Nissan Securities). "Опасенията от нов ръст на лихвите и слабото търсене в Китай се очаква в краткосрочен план да контрират намалелия добив от страна на ОПЕК+", пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай